• Горить Сибір, її не гасять. 3 млн. га в Росії охоплені вогнем. Дим від пожеж досяг Поволжя. » Чортків
    » » » Горить Сибір, її не гасять. 3 млн. га в Росії охоплені вогнем. Дим від пожеж досяг Поволжя.

    Горить Сибір, її не гасять. 3 млн. га в Росії охоплені вогнем. Дим від пожеж досяг Поволжя.

    Написав Galician
    //
    27 липень 2019
    //
    //
    У Сибіру горить 3 млн гектарів лісів. Дим вже доходить до уральських міст і Поволжя, але більшість пожеж не гаситься, пише Бі-Бі-Сі.
    За даними авіалесохрани, лісові пожежі зараз зафіксовані в десяти регіонах: в Іркутській і Тюменській областях, в Красноярському, Хабаровському, Пермському і Забайкальському краї, в Якутії, Бурятії і в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.
    Основна площа горіння доводиться на Якутію - понад 1,2 млн га. Більше 1 млн га горить в Красноярському краї і близько 700 000 га - в Іркутській області.
    "Це катастрофа. Більше 90% припадає на так звані зони контролю, по ним прийнято рішення не гасити. Саме це призвело до таких площах пожеж. Пожежі, які гасять по всій країні - це близько 100-150 000 га", - говорить керівник протипожежної програми Грінпіс Росії Григорій Куксін.
    Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що основна частина пожеж припадає на важкодоступні райони, де вартість гасіння перевищує розмір можливого збитку.
    Куксін підкреслює, що ситуація вийшла з-під контролю саме через те, що спочатку було прийнято рішення не гасити пожежі, "поки вони маленькі"

    Повідомити про помилку
    Коментарі поки що немає. Ви можете стати першим!

    Додати коментар!

    Інформаційне повідомлення
    Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.